14.12.2015

Lähtölaskenta jouluun - 1. osa

Heipähei pitkästä aikaa! 

Blogissani on ollut hyvin hiljaista viimeaikoina, mutta se ei tarkoita etten olisi blogia kirjoitellut. Nimittäin näin jouluihmisenä ajattelin julkaista blogissani kymmenosaisen "Lähtölaskenta jouluun"-nimisen joulunodotukseen liittyvän sarjan. Eli kymmenen jouluaattoa edeltävän päivän ajan julkaisen jokainen päivä postauksen kello 12. Olen työstänyt postaussarjaa marraskuusta lähtien ja nähnyt paljon vaivaa sen eteen, joten toivottavasti tykkäätte!





Tänään on 14.12. eli kymmenen päivää jouluun, mikä tarkoittaa sitä, että on sarjan ensimmäisen postauksen vuoro. Ensimmäisenä vuorossa on joulukuun suosikit. Tähän asti joulukuun ehdottomia suosikkejani ovat olleet:

Joulukalenteri
 -
Aloitimme perinteisen herkkulakon yhdessä siskoni ja äitini kanssa marraskuun alussa, eli emme saa syödä karkkia yms. Tästä syystä suklaiset joulukalenterit ovat siis kiellettyjä. Onneksi kaapin kätköistä kuitenkin löytyi mummin tekemä tavarajoulukalenteri, joka on ollut nyt joulukuun ajan käytössä. Ensin arvottiin avaus- ja ostovuorot, eli käytännössä jokainen meistä sai kahdeksan avattavaa "luukkua" ja kahdeksan päivää, joihin tulee ostaa lahjat. En edes muista koska viimeksi olemme kyseistä kalenteria käyttäneet. Luultavasti kun olemme olleet siskoni kanssa todella pieniä. Onneksi kuitenkin muistimme kalenterin olemassaolon ja siten pelastuimme "kalenteripulasta".

Jouluvalot -  Minusta jouluvalot ovat ihana tunnelmantuoja joulunaikaan, joten niitä täytyy olla PALJON! Laskeskelimpa tässä, että jo pelkästään minun huoneestani löytyy yhteensä neljät jouluvalot...

Joulukoristeet - Jouluvalojen lisäksi huoneestani löytyy tietysti myös paljon erilaisia joulukoristeita. Tänä vuonna kiinnostuin lisäksi myös DIY-koristeiden tekemisestä ja tarkoituksenani olisi tehdä niitä vielä lisää ennen joulua. Huoneeni joulukoristeluista tulossa sisustuksesta kiinnostuneille ihan kivoja juttuja vielä postaussarjan aikana, joten pysykää kuulolla!

Joulumusiikki - Siinä missä pidän musiikista pidän todella paljon myös joulumusiikista. Heti marraskuussa aloin kasaamaan uutta joulusoittolistaa, jota onkin nyt sitten tullut heti joulukuun alusta tullut kuunneltua ahkerasti.

Kynttilät - Kynttilöidenkin määrä on kasvanut huomattavasti huoneessani näin joulun alla. Kynttilätkin luovat mielestäni ihanasti huoneeseen joulun tunnelmaa.

Joululahjojen ostelu - Tämä pukin pikku apuri ei ikinä jätä lahjojen ostelua viimeiselle viikolle.. ;)

Kauneimmat joululaulut - Pakollinen joulutapahtuma! Joulunavaukset ynnä muut sellaiset menivät aivan sivu suun, mutta kauneimpia joululauluja en missaa! En tiedä muista kirkoista, mutta erityisesti meidän kirkossa on kauniit joulukoristelut, joita on kiva mennä lauleskelun ohessa katselemaan. Myös sen valtavan ihmismäärän yhteisjoululaulut kuulostavat mielestäni uskomattoman hienolta! Jos ei joulufiilistä ennen kauneimpia joululauluja, tulee se ehdottomasti ainakin niiden jälkeen! Unohtamatta tietenkään tapahtumaan liittyvää hyväntekeväisyyttä, samalla kun lauletaan tehdään myös hyvää!

Tässä suurimmat suosikkini joulukuun kahdelta ekalta viikolta, sekä ensimmäinen osa uutta postaussarjaani! Toivottavasti olette mukana vielä yhdeksän seuraavaakin, sillä kaikkea kivaa on luvassa! Toivottavasti tykkäsitte! Näkemisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti