23.12.2015

Lähtölaskenta jouluun - 10. osa

Hou hou hou! Tänään on se päivä. 23.12. ja yksi päivä jouluun. Tänään illalla klo 19 jälkeen voin virallisesti sanoa minun jouluni alkavan. Ajattelin, että koska eilen muistelimme mennyttä joulua, niin tänään voisin kertoa hieman tämänvuotisista suunnitelmista...


Tänään illalla kun pääsen töistä, annan huoneelleni vielä viimeisen silauksen pikasiivouksen merkeissä. Lisäksi tänä iltana aion saunoa pitkän kaavan mukaan, jotta keho ja mieli alkaisi rentoutua kiireisistä työpäivistä. Tavoitteena olisi myös mennä suhteellisen ajoissa nukkumaan, jotta huomenna jaksaa herätä aikaisin katsomaan jouluisia lastenohjelmia televisiosta. Lumiukko on jouluohjelmien ykkönen omalla kohdallani. Aamulla myös syömme luultavasti joulupuuron ja katsomme joulurauhan julistuksen. Jossain vaiheessa päivää myös äitini vanhemmat ovat tulossa meidän luo, joten vietämme joulua viisihenkisellä porukalla.

Joulurauhan julistuksen jälkeen uskoisin, että menemme käymään haudoilla vielä valoisan aikaan. Viimeistään tässä vaiheessa olisi tarpeen myös toimittaa viimeiset joululahjat oikeisiin osoitteisiin. Iltapäivällä käymme yhdessä joulukirkossa, jonka jälkeen juomme päiväkahvit ja herkuttelemme joulutortuilla sekä muilla jouluisilla leivonnaisilla. Päiväkahvin jälkeen kuuntelemme varmaan joulumusiikkia sekä katsomme televisiota samalla kun rupattelemme yhdessä mummon ja ukin kanssa. Iltaruuan eli kinkkua, karjalanpaistia, laatikoita ym. jouluruokia syömme viiden-kuuden aikoihin. Tämän jälkeen on luultavasti lahjojen avaamisen aika.

Jouluaaton kaava on yleensä tämännäköinen, tietysti kaikki uudet perinteet ovat tänä jouluna tervetulleita. Joulupäivänä uskoisin viettävämme rauhallista aikaa yhdessä perheen kanssa, joululeffoja katsellen ja jouluherkkuja syöden. Piparkakkutalo olisi myös aikeissa tehdä siskoni kanssa, mutta saa nähdä toteutuuko se suunnitelma tänä jouluna.

Minua kiinnostaisi tietää millaisia jouluperinteitä teidän lukijoiden jouluun kuuluu? Sisältyvätkö jouluaattoonne samat asiat kuin meidän perheessä vai eroaako joulunviettonne meidän tavasta viettää joulua?

Tässäpä tämä nyt on. Lähtölaskenta jouluun nimittäin. Mitä piditte postaussarjastani? Nyt on minun aikani toivottaa teille rauhallista ja rentouttavaa joulunaikaa! Toivottavasti joulustanne tulee mahtava!

Hyvää Joulua!

2 kommenttia:

  1. On ollut tosi kiva lukea teidän perheen "joulukuulumisia" ja minun mielestäni tämä sinun jouluinen postaussarjasi on ollut todella onnistunut :) Meillä jouluperinteet ovat aika lailla identtiset kertomasi kanssa, joskin tänä jouluna saatamme juhlia kahdessa eri paikassa... Rauhallista joulua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Roosa! Hyvää joulua myös teille!

      Poista