15.12.2015

Lähtölaskenta jouluun - 2. osa

Hou hou hou! Tänään on 15.12. eli yhdeksän päivää jouluun. Tänään vuorossa puuhavinkkejä, joiden avulla pääset varmasti joulutunnelmaan. 



Piparien leivonta - Taikina, kaulin, kivoja piparkakkumuotteja ja joululaulut soimaan taustalle. Joulufiilis on taattu! Kehittele uusia kivoja piparkakkuideoita muun muassa uudenlainen koristelu, 3D piparit tai rakenna ensikertaa kokonainen piparkakkukylä taloineen ja hahmoineen. Koko perheen kivaa puuhaa!

Jouluinen tietovisa - Kokoa perhe tai ystäväporukka kasaan ja järjestäkää yhdessä jouluinen tietovisa tai kilpailu. Kiva ohjelmanumero esimerkiksi pikkujouluihin. Kun luvassa on yllätyspalkinto ja kysymykset tai tehtävät ovat leikkimielisiä, tulevat kaikki osallistujat hyvälle mielelle!

Joululeffa - Jos ulkona ei ole lunta ja sää on harmaa, luo kotiin jouluinen elokuvakatsomo. Kynttilöitä, jouluvaloja, glögiä sekä jouluinen elokuva. Voisiko olla ihanampaa tapaa rentoutua!

Joulukuusen koristelu - Joulukuusi koristaa kotia vain vähän aikaa, joten miksei pystyttää sitä jo hieman aikaisemmin? Joulukuusi takaa jouluisan tunnelman kotiin. Muista myös, että kuusen ei tarvitse olla aito, vaan myös tekokuusi on loistava idea! Jos kotiin ei mahdu isoa kuusta, on kaupoissa tarjolla myös pikkukuusia, jotka luovat joulutunnelmaa samoin kun isotkin kuuset.

Joulun soittolista - Luo oma jouluinen soittolistasi, jota voit kuunnella koko joulunajan. Yhdistele ulkomaista ja kotimaista, menevää ja rauhallista. Vinkki; Kuuntele soittolistaasi paketoidessasi lahjoja ja tunnet olevasi kuin pukin pieni apuri!

Harrasta talviurheilua mahdollisuuksien mukaan - Hiihdä, luistele, laskettele tai tee vaikka lumiukko! Jos olet onnekas ja saat nauttia lumen tuomista hyödyistä, hyödynnä ne! Etsi pulkka tai liukuri ja lähde yhdessä kaverin kanssa laskemaan mäkeä! Mikä voisikaan olla hauskempaa? Jos kuitenkaan lunta ei ole saatavilla, ei kävelylenkki tai esimerkiksi halliluistelukaan ole huonompi idea!

Mene kyläilemään tai kutsu vieraita kylään - Joulun aikaan on ihana nähdä sukulaisia ja ystäviä, olla kiitollinen kaikista ihmisistä ympärilläsi. Erityisesti lasten luona on ihana vierailla joulun aikaan, sillä lapset ovat joulusta niin innoissaan.

Ota jouluisia valokuvia tai videoita - Ikuista joulun muistot kameralla. Ota kuvia kauniista jouluvaloista ja -koristeista tai kuvauta hassu perhepotretti jouluisissa asuissa.

Pysähdy muistelemaan mennyttä vuotta - Harvoin tulee ihan todella muisteltua mennyttä vuotta tarkemmin. Ota kalenteri ja selaile vanhoja merkintöjä tai tutkiskele viimeisen vuoden aikaiset valokuvasi kännykästä tai tietokoneelta. Tee lista mitä kaikkea tapahtuikaan vuonna 2015 ja mitä haluaisit tehdä tulevana vuonna 2016.

Rauhoitu, hiljenny ja rentoudu - Siinä missä joulu on lasten riemun aikaa, on se myös aikaa hiljentyä ja rentoutua. Unohda kiireet ja istahda sohvalle, ota päikkärit tai tee ihan mitä haluat!

Iloista ja rauhallista joulun odotusta toivottaa, Heidi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti